lunes, 18 de marzo de 2019

FALLES


FALLES     

Les falles: Són figures corpòries, caricatures, sàtires de costums, polítiques de vegades, ninots grandíssims que s’erigeixen als carrers i places de València i altres pobles valencians.

Tenen el seu origen, més remot, en les fogates rituals davant l’arribada de la primavera. Les falles en la seua forma actual deriven de les celebracions festives del gremi dels fusters de la ciutat de València, en honor al seu patró, Sant Josep.

Les falles s’han de treballar a l’escola per la motivació que té per als xiquets/es, perquè forma part de la seua idiosincràsia i del seu arrelament al medi.

Les falles comencen el 15 de març en la plantà i acaben el 19 de març amb la cremà de la falla. Durant el període faller tenen lloc desfilades, despertà, banda de música, balls, tendes de bunyols, dies de pólvora i petards. Hi ha mascletades, castells de focs, ofrena a la Verge dels Desemparats...

A l’escola es fan diverses activitats relacionades amb les falles:

                Unes vegades s’ha treballat el projecte de falles i s’ha fet el llibret faller. Altres vegades s’han fet visites a casals fallers i ens han ensenyat com es fan els ninots de les falles i ens mostraren els ninots indultats. També ha participat l’AMPA fent bunyols i xocolate i ens ha convidat a berenar a tot el col·legi. A més, hem fet mascletades musicals i amb globus al pati de l’escola, i falles i cercavila al voltant de la falla  amb la brusa.

 També hem fet manualitats:
                               -  Clauers i fermalls de fallera, faller i coets. 
                               -    Manta morellana i pintes de fallera, brusa fallera amb borses de plàstic negres.
  







         " CREMÀ DE FALLES PRIMAVERA EN DANSA"   
  



    

No hay comentarios:

Publicar un comentario